De'ale scolii

Krombacher, cea mai populara bere din Germania

Berea este o parte importanta din cultura germana. Exista in jur de 1.200 de berarii in Germania si peste 5.000 de marci de bere. Desi azi berea blonda de tip lager germana este cea mai cunoscuta, nu a fost intotdeauna asa. Istoria berii germane incepe cu o bere de tip ale, pana in secolul XVI acesta fiind singurul tip de bere intalnit. Faimoasa bere blonda germana nu exista decat de aproximativ 150 de ani.

Berea se consuma pe tot teritoriul Germaniei, multe berarii locale producandu-si varietatea lor. Cel mai popular tip de bere este Pils, iar in sud (in special in Bavaria) se prefera Lagerul (berea de grau). Berea mai poate fi amestecata si cu alte bauturi, cum ar fi Pils cu limonada, cunoscut drept Alsterwasser sau Radler. Unele regiuni au tipuri speciale de bere locala, cum ar fi berea neagra Altbier, in partea de jos a Rinului si berea Kölsch in Köln. La Berlin, se serveste o bere foarte slaba numita Berliner Weiße, deseori amestecata cu siropuri de fructe.

Cea mai populara bere din Germania este Krombacher. Povestea berii Krombacher a inceput in anului 1722, cand minerul Fresenius, aflat in cautare de metale pretioase in regiunea muntilor Rothar, a descoperit un izvor de apa minerala foarte pretios. Ziua in care minerul a gasit izvorul a reprezentat momentul in care s-a creat esenta regasita de sute de ani in berea Krombacher.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit