De'ale scolii

Landul Thüringen

In mijlocul Germaniei se gaseste landul Thüringen. Inainte de 1990, regiunea apartinea Republicii Democrate Germania. Populatia landului Thüringen este de circa 2 milioane de locuitori.

Din perspectiva istorica, dar si culturala, acest land este o adevarata atractie. Centrul medieval al capitalei Erfurt este vizitat anual de sute de mii de turisti. Cel mai interesant obiectiv turistic: podul Krämer. Cu o lungime de 120m, Krämer este cel mai lung pod locuit din Europa. La 25km est de Erfurt se gaseste Weimar.

Cine aude numele Weimar se gandeste mai intai la Johann Wolfgang von Goethe si Friedrich Schiller. Orasul Weimar a fost locul de bastina al celor doi poeti, dar si al altor renumiti artisti si oameni de stiinta. In biblioteca "Ducesa Anna Amalia" sunt expuse lucrari unice ale marilor clasici germani.

Dar, landul Thüringen are multe de oferit nu numai in literatura. Familia Bach provenea din Wechmar de pe Gotha, iar celebrul compozitor Johann Sebastian Bach nu este singurul care a influentat muzica in regiune, ci si alti membri ai familiei. Tot in Weimar a luat nastere curentul artistic Bauhaus.

Muzeul Jucariilor din localitatea Sonneberg Lauscha, situat in sudul landului, este orasul maestrilor sticlari. In zona, sticlaritul are o traditie veche de 400 de ani. In localitatea Sonneberg functioneaza inca din 1901 "Muzeul Jucariilor". Orasul Jena trece drept centrul opticii si al mecanicii fine din Germania.

In afara de orasele sale incarcate de traditie, landul Thüringen este considerat a fi paradisul amatorilor de drumetii. Drumul prin Padurea Thüringen este cea mai lunga ruta de drumetii din Germania.

Atractia culinara a fiecarei calatorii prin orasele landului: "Die Thüringer Rostbratwurst" (sortiment de carnati specific zonei). Aceasta specialitate culinara este la fel de celebra precum Goethe sau Schiller numai ca mult mai batrana: "Die Rostbratwurst" este atestat documentar pe o chitanta datand din 1404!

Date generale

  • Populatie: 2,3 milioane locuitori
  • Suprafata: 16.172 km patrati
  • Capitala: Erfurt
  • Data infiintarii: 14.10.1990
  • Economie: constructii de masini, tehnica optica, turism.

4 comments:

Anonim spunea...

Cam mare postul asta.

chopper_lady spunea...

@anonim,lasa ca-i bun asa:)
@propritarul blogului:)iar am nelamuriri:D
1.ce fel de carne e aia de pe gratarul din poza?( mi-o facut o foamee)
2.ce e ala land? :-/
3.din ce-ai descris,pare misto locul:) mai ales muzeul cu jucarii:X

Unknown spunea...

@chopper lady: Pe gratar sunt acest sortiment de carnati specifici zonei: Thüringer Rostbratwurst.

Unknown spunea...

@chopper lady: Land inseamna judet.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit