De'ale scolii

Emigranti in Germania 2009

La Berlin a fost inaugurat un nou proiect pentru integrarea tinerilor imigranti. Finantat prin fonduri europene si de Ministerul Familiei, campania promoveaza angajamentul civic al rezidentilor in Germania. Scopul campaniei initiata la Berlin este de a implica tinerii imigranti in procesul de integrare a altor rezidenti de varste apropiate din Germania.

Ministrul Federal de Interne, Wolfgang Schäuble, a declarat la Berlin ca nimeni nu ar putea sa stie mai multe despre greutatile inceputului intr-o tara straina, sau dificultatile invatarii limbii germane, decat cei care au trecut prin aceasta experienta.

Asadar, in 15 orase germane, printre care Berlin, Bonn, Hannover si München, elevi si studenti imigranti vor preda cursuri de integrare, cursuri de limba germana, dar si literatura, muzica, sau teatru. "Avem nevoie de potentialul acestor tineri", a afirmat la Berlin Ministrul Federal al Familiei, Ursula von der Leyen, unul dintre initiatorii proiectului.

In activitati similare sunt implicati in prezent aproximativ 22% din tinerii imigranti cu varste cuprinse intre 14 si 24 ani. Ministrul von der Leyen spera ca astfel de actiuni sa incurajeze angajamentul acestora. Aceasta noua campanie pentru integrare, care se va desfasura in Germania pe o perioada de 3 ani, a fost finantata de Fondul European pentru Integrare si de Ministerul Federal al Familiei. In poza din dreapta vedeti de unde vin oamenii care emigreaza in Germania.





2 comments:

chopper_lady spunea...

Mici nelamuriri:)
1.ce inseamna Sonstige? Australia? O iau prin eliminare:)
2.Ubriges Europa se refera la statele care nu fac parte din UE?
3. Macedonia,Croatia si alte tari sugubete:p nu tot din Europa fac parte?De ce le-au pus separat?

Alexandru Giurca spunea...

Sonstige - altele. Ar putea fi Australia :)

Ubriges Europa - se refera la state care sunt in jurul Europei, vecine.

Eu-Länder se refera la tarile membre UE

Nu stiu de ce le-au pus separat

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit