De'ale scolii

Cu masina sau cu bicicleta

Ministerul mediului incearca sa-i convinga pe nemti sa renunte, pe cat posibil, la masina. In mai multe orase a luat startul o campanie publicitara care promoveaza mersul pe bicicleta. Cu toate ca mersul pe bicicleta este sanatos si nu polueaza, majoritatea germanilor prefera sa se deplaseze cu masina. Jumatate din soferi parcurg zilnic trasee mai scurte de 6 km asa incat ministerul mediului considera ca, pentru distante atat de mici, nu e nevoie de masina.

Initiatorii campaniei intentioneaza sa-i convinga, intr-un mod inedit, pe soferi sa-si lase masinile acasa si sa nu mai cumpere altele noi. Pe autostrazile pe care se formeaza zilnic de sute de metri vor fi impartite brosuri in care, cei ce se plictisesc la volan, pot citi urmatorul mesaj: "Pentru a proteja mediul nu e nevoie sa redescoperiti bicicleta, ci sa o folositi mai des."

Rămane de vazut daca actiunea va contribui la schimbarea mentalitatii soferilor, respectiv la reducerea numarului de autoturisme pe strazile Germaniei sau nu. Cu masina te poti deplasa atunci cand e necesar. Pe distante scurte, poti lua bicicleta. Recomandat este sa calatoresti cu trenul, iar cu avionul numai atunci cand nu ai de ales. Pe vremuri, bicicleta era transportul saracilor. Astazi este chiar un lucru bun care ajuta mediul inconjurator.

1 comments:

Masaj erotic spunea...

prefer bicicleta pentru timpul frumos si masina pentru vremea urata:d

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit