De'ale scolii

Cartea Das fliegende Klassenzimmer

La germana citim o carte (roman) noua. Se numeste "Das fliegende Klassenzimmer" si este scrisa de autorul de carti pentru copii, Erich Kästner. Carti scrise de Erich Kästner am mai citit in clasa a-5-a. Am citit Ben liebt Anna si Pünktchen und Anton. In aceste doua carti era vorba despre copii si chiar pot sa spun ca mi-au placut. In "Das fliegende Klassenzimmer" (Clasa zburatoare) este vorba tot despre copii, de data aceasta despre 5 prieteni, care locuiesc la internat la Leipzig si care vor sa joace de Craciun intro piesa, facuta de ei.

Nu pot sa va spun prea multe despre poveste pentru ca de abia am citit primele doua capitole. Binenteles dupa ce citim aceasta carte terbuie sa pregatim un caiet in care sa raspundem la intrebarile care ni le adreseaza profesoara de germana. Cartea are 12 capitole, in total 175 de pagini. Am vazut si filmul la cinematograf. De fapt exista 3 filme: unul facut in anul 1954, unul facut in anul 1973 si unul facut in anul 2003. Eu l-am vazut pe cel facut in anul 2003.

Despre Erich Kästner am scris si la wikipedia in limba romana.

2 comments:

Anonim spunea...

Am vazut ca ai scris la Wikipedia despre Pünktchen und Anton. Cand termini de citit poate faci si o pagina la wikipedia romana pentru acest roman.

Ai un blog foarte bun! Succes mai departe!

Unknown spunea...

Ma voi stradui. E buna ideea.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit