De'ale scolii

Cine a inventat sushi?

Sushi este una dintre mancarurile mele preferate. La inceput am cumparat din magazin dar acum le facem in casa. Sushi este de fapt o mancare ieftina (daca o prepari in casa). Algele de impachetat sunt cam 2 Eur/pachet (10 foi care ajung pentru 80 bucati de sushi) daca le cumperi din magazinele de specialitate. La supermarket sunt mai scumpe (3,50 EUR). Orezul e foarte ieftin doar pestele poate fi scump (daca alegi somon).

Sunt tot felul de retete de sushi: Nigiri Sushi, Maki-Sushi, Gunkanmaki-Sushi, Chirashi-Sushi, Oshi-Sushi, Tekka donburi, Temaki-Sushi, Sashimi si altele.

Dar cine a inventat sushi?

Daca citim despre sushi la wikipedia aflam ca este o mancare traditionala japoneza.

Cu toate acestea sushi a fot inventat de CHINEZI! La inceput a fost un procedeu de conservare al pestelui. Chinezii puneau sare peste peste apoi il inveleau in bulgari de orez muiat in apa si apoi ingropau acest bulare in pamant. Atfel pastrau pestele peste iarna.

Preotii japonezi care au invatat in China la sfarsitul secolului al VII lea (anul 600) au adus acest procedeu de conservare in Japonia. Mai tarziu a devenit mancarea rafinata de astazi.


2 comments:

Antonio spunea...

Interesant. Am mai invatat ceva pe ziua de azi :)

Unknown spunea...

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor! :)

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit