De'ale scolii

China aniverseaza 60 de ani de la proclamarea republicii comuniste

Astazi la 1 octombrie, Republica Populară Chineza implineste 60 de ani. Motive de sarbatoare ar fi destule. China este a treia putere economica din lume, are relatii de pace cu toti vecinii si influenta pe plan international.

Cu ocazia implinirii a 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, la Beijing are loc azi una dintre cele mai mari ceremonii care va cuprinde o parada militara, la care vor participa aproximativ 100.000 de persoane si 60 de care alegorice. De asemenea, 80.000 de elevi din scoala primara si generala vor participa la ceremonia din Piata Tian'anmen, unde 4.000 de interpreti vor sustine un concert.

Printre amplele festivitati prevazute azi in capitala Chinei se numara si cel mai mare foc de artificii din lume. Spectacolul va dura o jumatate de ora, iar 20.000 de artificii vor fi lansate si vor fi produse peste 9.000 de buchete. Despre parada militara care va dura 66 de minute si care va include tancuri, masini care transporta rachete si mai mult de 150 de avioane, generalul major Gao Jiangu a declarat ca a fost pregatita timp de 4 luni dar a refuzat sa spuna care au fost costurile totale.



0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit