De'ale scolii

United Buddy Bears

Unul dintre membrii marii familii "United Buddy Bears" reprezinta un simbol al relatiilor romano-germane, a declarat doamna Susanne Kastner, vicepresedintele Bundestagului. Dupa o calatorie indelungata de pe un continent pe altul si o serie de parade cu scopuri nobile, fratele roman al colectiei United Buddy Bears - ursul pictat cu motive nationale romanesti si incaltat cu opinci - a fost predat Ambasadei Romaniei din capitala germana.

Spre deosebire de alte expozitii care au ca tema sculpturi de animale in spatiu liber (de exemplu CowParade din New York), idea si filozofia expozitiei United Buddy Bears sunt mult mai ample. Misiunea acestui proiect este de a milita pentru toleranta si intelegerea dintre diferitele popoare, culturi si religii.
United Buddy Bears reprezinta o expozitie de arta internationala care este prezenta deja pe patru continente si care ar putea fi prezentata unui public de milioane de oameni. Creatiile Buddy Bears (hora ursilor) sunt pictate si modelate de artisti plastici din intreaga lume. Sub mottoul The Art of Tolerance acestea reprezinta cca 150 dintre tarile lumii recunoscute de ONU.

Mainile ridicate ale ursilor inalti de 2 m si expusi adesea in cerc, simbolizeaza prietenia si optimismul. Hora ursilor aşezati unul langa altul si stand in mod simbolic "mana in mana" intaresc idea ca oamenii de peste tot ar trebui sa incerce sa se cunoasca mai bine pentru a putea trai impreuna in pace si armonie. Cercul United Buddy Bears se schimba la fiecare expozitie, in fiecare tara. Modificarea nu tine doar de conditiile locale, ci si de succesiunea diferita in care trebuie prezentati ursii, conform dorintelor respectivei gazde. Acest lucru face interesanta din punct de vedere politic plasarea si expunerea impreuna a acestora.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit