De'ale scolii

Prima zi de liceu

Astazi a fost prima zi de liceu. Aici, in Germania liceul incepe din clasa a-7-a si se termina in clasa a-13-a. Asa cum stiti am reusit sa intru la liceul Max-Steenbeck din Cottbus, un liceu orintat pe materiile matematica, informatica, stiinte naturale si tehnica. Astazi a fost o zi speciala. De obicei lunea incepem orele la ora 8:45 dar astazi am inceput prima zi de liceu la ora 7:45.

Nu am facut ore in schimb am cunoscut noii profesori, dirigintele si diriginta. Totii copii s-au intalnit mai intai la prima ora cand directorul ne-a spus cate ceva despre liceu si pe parcursul zilei. Cu ajutorul elevilor din clasa a-13-a am vazut fiecare sala. (de exemplu camera de chimie, fizica...) Ei ne-au explicat ce se face in sala respectiva si ne-au aratat cateva experimente la fizica si am vorbit despre limbi la engleza.

La sfarsit am primit cartile si orarul. Am mai discutat si despre regulile care trebuie respectate si despre zile libere si tabere. Pentru maine nu avem deocamdata teme, dar trebuie sa imi cumpar caiete si coperti pentru carti si caiete. De maine incepem orele serioase si aflam si cate cercuri suplimentare exista.


2 comments:

Anonim spunea...

buna, am si eu niste intrebari pentru tine avand in vedere ca studiezi deja in germania:
1.ce sti despre sistemul dual, cel dupa cls.a x a?
2. ce profile sunt si care sunt sansele sa ajungi la universitate dupa ce termini?
3. ca roman luat in spatiu de rudele din de.,ce vorbeste germana la un nivel bun si termina cls.a x a in ro.,la profilul stiinte sociale, trebuie date si diferente pentru a urma sistemul dual?
4. daca se dau diferente ai idee la ce si de unde-mi pot procura tematica?
5.vreau in zona bayern
multumesc anticipat!
mail contact:maya_timely@yahoo.com

Alexandru Giurca spunea...

Nu stiu exact la ce te referi cand spui despre "sistemul dual". Ciclul 11-13 se numeste ciclul secundar 2 si, in functie de scoala pe care o termini, poti sa dai Abitur sau nu.

Fiecare land are regulile lui. Am sa ma interesez cum e in Bayern si revin

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit