De'ale scolii

Zeci de mii de locuri de munca libere in 2009: Germania cauta ingineri

Expertii se tem ca numarul somerilor din Germania va ajunge la cinci milioane anul viitor, in urma crizei economice si financiare. Cine consulta ofertele de munca din ziarele germane sau pe site-urile din internet, observa imediat ca se cauta in continuare ingineri.

Firmele din Germania duc lipsa de aproximativ 60.000 de specialisti in matematica, informatica, stiintele naturii si tehnica. Este vorba de domenii de maxima importanta pentru viitorul tarii. Thomas Sattelberger de la Deutsche Telekom spune: "Viitorul Germaniai depinde de aceste discipline, ca si de serviciile legate de tehnologie."

Expertii incearca prin noi initiative sa convinga cat mai multi tineri sa studieze stiintele naturii. Dar chiar daca noile initiative ar avea succes, va dura inca foarte mult pana cand eforturile vor da roade. Pana cand un elev de liceu pasionat de astronomie devine un inginer specializat in astronautica sau un fizician, trec cel putin zece ani.

Salile sunt pline doar la inceput... Fiecare al patrulea student la stiintele naturii si la disciplinele tehnice renunta la studii si paraseste facultatea fara o diploma. Astfel, exista prea putini absolventi pentru locurile de munca libere in Germania in aceste domenii. In plus, se pensioneaza in jur de 60.000 de ingineri pe an in Germania. Este o problema. Unele companii sunt de parere ca ar trebui coborat nivelul cursurilor universitare in aceste domenii, pentru a le face mai accesibile tinerilor.

3 comments:

Anonim spunea...

imi pare rau dar articol este destul de vechi ....cel putin 2-3 ani

Unknown spunea...

De ce spui ca este vechi? Iata sursa in limba germana: http://www.focus.de/karriere/perspektiven/fachkraeftemangel-zehntausende-ingenieure-fehlen_aid_418445.html (20.07.2009)

Anonim spunea...

Foarte adevarat ce scrii.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit