De'ale scolii

Oamenii in viitor

Potrivit statisticilor, pana in 2050 populatia planetei va ajunge la 9 miliarde de locuitori, fata de 6,5 in acest moment. O problema extrem de complicata cu care ar urma sa se confrunte omenirea este hrana, care deja se dovedeste ca este insuficienta. Daca la populatia actuala a planetei numarul celor subnutriti a ajuns la aproximativ 2 miliarde, iar al celor aflati in stadiul de infometare, la aproape 854 milioane, se pune problema ce se va intampla la o populatie de 9 miliarde, cum va putea fi asigurata alimentarea. Va putea planeta sa hraneasca un numar atat de mare de oameni?

In mod normal, pentru a satisface cererea actuala de alimente productia agricola ar trebui sa crească cu 30%. Pentru a satisface insa 9 miliarde de oameni ea ar trebui sa se dubleze decat in prezent, potrivit specialistilor din domeniu. Prognozele climatice pentru secolele urmatoare arata ca suntem in pericolul unei noi extinctii in masa, moment in care 50% din animalele si plantele Pamantului vor disparea.

Maiasii, civilizatie din America Centrala, au avut inalte cunostinte despre timp si spatiu. Calendarul maias este cel mai precis de pe Terra. In acest calendar, cea de-a 5-a Lume se sfarseste in 1987, a sasea Lume incepe in 2012. Deci, acum ne situam intre doua lumi. In mod gresit unii au considerat ca anul 2012 coincide cu sfarsitul Lumii.

Ce spun mayasii despre 2012:
- vom depasi tehnologia de astazi .
- vom avea mai multe cunostintele despre timp si spatiu.
- ADN-ul uman va fi imbunatatit.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit