De'ale scolii

Zilele de nastere in Romania si in Germania

Arata bine, are un gust foarte bun si totusi… Toata lumea stie ca mancarea aceasta dauneaza organismului. De ce am deschis acest subiect? Pentru ca am observat ca foarte multi parinti prefera sa le faca ziua copiilor in locatii in care se servesc asemenea alimente. Inainte parintii pregateau acasa mancare sanatoasa, veneau copiii, se jucau, radeau ... Mancarea nu era deloc importanta, era pe ultimul loc. Acum se pare ca mancarea (de multe ori daunatoare) este pe primul loc si joaca pe ultimul. Si dupa ce se imbolnavesc sau se ingrasa prea tare, parintii incep sa le cumpere tot felul de mancaruri scumpe (de slabit) sau ii trimit la sala sa slabeasca...


Totii colegii din Romania isi fac zilele de nastere la restaurante, cofetarii si in multe alte locuri. Aici, in Germania, copiii care isi celebreaza ziua de nastere o fac acasa numai cu cei mai buni prieteni. Nici unul dintre colegii mei nu a invitat mai mult de 7 copii. In clasa sunt si cativa copii care nu isi fac ziua. Aduc bomboane la scoala si atat. Multi dintre noi, dupa ce servim tortul acasa ne mai ducem la o sala de jocuri si jucam bowling sau biliard. Un copil din clasa ne-a invitat sa vedem un film la cinematograf, iar la o alta zi de nastere ne-am distrat la piscina. Nici unul dintre noi nu si-a celebrat ziua de nastere la restaurant.

Binenteles ca la fiecare zi de nastere este frumos sa vii cu un cadou, dar nu trebuie sa fie unul senzational, care sa coste o avere. Este important ca ai adus ceva, indiferent ce este. La magazine exista un fel de cupoane pe care poti sa pui 10 EUR si acesta poate sa fie un cadou. Dupa aceea detinatorul cuponului poate sa cumpere ceva de 10 EUR. Vara cei mai multi copii au ales sa isi petreaca ziua la piscina si acolo sa serveasca si masa. Cei mai multi dintre prietenii mei nu si-au organizat ziua, dar eu totusi le-am cumparat un cadou mic. Imi amintesc ca in Romania, cand eram eu in clasa a-4-a, era moda invitatiilor. Cine cheltuia cel mai mult pe invitatii era cel mai tare. Aici unii copii nici nu au dat invitatii (majoritatea au impartit invitatii). Cum spuneam in prima parte a postului, in Romania mancarea conteaza, aici era cel mai important ca radeam, eram fericiti si ne distram.

1 comments:

Anonim spunea...

nu prea sunt deacord cu tine :-??. una e sa te duci in fiecare zi la cofetarie, fast food etc ... si alta e sa te duci odata la 1 2 3 4 luni ... la petrecerile la care am fost eu invitata chiar nu a fost asa. important era sa fie muzica buna, sa se simta toata lumea bine si sa se distreze. si invitatii nu am primit niciodata .. chiar nu sunt deacord cu tine. depinde si de prietenii, anturajul pe care il ai. da probabil or fi oamnei care pun accent mai mult pe ceea ce ai zis tu mai sus insa in lumea mea (adica in grupul meu de prieteni, la scoala etc) nu e deloc asa !! :)

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit