De'ale scolii

Dihorul, un animal de casa foarte frumos

Pentru ca sunt inteligenti si jucausi, dihorii pot reprezenta animale de companie minunate. Ei pot fi invatati sa-si faca nevoile unde trebuie, sunt in general animale ascultatoare, care pot fi dresate destul de usor, folosind hrana drept recompensa.

Ei traiesc pana la varsta de 10-12 ani. Chiar daca au dintii ascutiti si pot devenii agresivi, dihorii pot fi dresati de mici sa nu muste, exact cum se educa si cateii sau pisicile precum si alte animale. Nu trebuie sa ne temem de mirosul dihorului pentru ca nu este nici el o problema, daca este spalat. Dupa ce este spalat dihorul se pastreaza curat.


Dihorii dorm aproximativ 18 ore si incep sa fie activi seara. Incapatanati si foarte inteligenti, dihori sunt de marimea unui porcusor de Guineea. Sunt larg raspanditi in mai tot restul Europei. Blana lor e castanie pe spate, aproape neagra pe burta, iar pe gat si coaste are un abur mai deschis. Dihorii sunt animale foarte jucause. Se imperecheaza primavara, in lunile martie-aprilie, iar dupa o gestatie de 41—42 zile, femela fata 4—6 pui lipsiti de vedere pina la varsta de 14 zile.

3 comments:

Anonim spunea...

Buna intradevar dihori sunt excelenti pentru animal de companie sunt jucausi si prietenosi...eu am doi o femela si un mascul si sunt tare blanzi si cuminti!!!Dorm cu noi in pat si se joaca cu noi mereu...sunt intre caine si pisica si sunt ideali pt apartament pentru ca dorm mult si nu necesita atentie constanta pana au mancare si apa si jucariile lor preferate stau si singuri o zi intreaga in apartament fara sa faca vreo boacana....sunt niste scumpi!!Frumos articol

Unknown spunea...

Am un prieten care are unul acasa :) Asa am gandit sa scriu despre ei.

Anonim spunea...

Buna!
Vreau sa imi iau si eu un dihor si nu prea stiu cum reactioneaza. Cum ar trebui sa ma comport sa nu ma muste ? Ce varsta trebuie sa aiba cand il cumpar pentru al invata sa nu ma muste ?
Cam cat m-ar costa mancarea pe luna? Cam o cutie. Mananca resturi de mancare de la masa oamenilor? Adica mancare facuta in casa.
Va rog trimitetimi pareri pe adresa de email maili009@yahoo.com. Va rog chiar am nevoie!

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit